maj 10, 2010

Q&A 1


Har du kille????

Nopp det har jag inte just nu.

Hur långe har du bott i USA och har du bara variti LA?? puss o kram. p.s gillar din blogg :P
Tack :) Jag har bott här sedan hösten 2008. Sedan dess har jag varit lite överallt. Runtom i Arizona (Grand Canyon osv), New York, Miami, San Diego, Santa Barbara, Las Vegas, Palm Springs. Kanske någon annanstans med men kommer inte på just nu :)

Funderar själv på att plugga i L.A eller någon annanstans i USA. man blir ju sugen på att sticka iväg till LA ändå, har varit där som turist några gånger.. har läst din blogg ett tag och du verkar ha kommit in i livet där borta väldigt bra. jag funderar på hur man får så stort kontaktnät, är det via skolan eller annat? ni är ju ute mycket - är det inte svårt att komma in på ställena? hur funkar det att lära sig köra bil på jättemotorvägarna? :) var skulle du rekommendera att bo? spännande och annorlunda blogg har du som är jättebra!
Ja kom hit :) Ja det har skapats dels genom skolan, där jag nog har mött de flesta av mina svenska vänner i alla fall. Annars så genom internshipet, kompisars kompisar men nog mest när man är ute på allt möjligt här tror jag, då man alltid träffar mycket nya människor. Nja det är inte specielle svårt att komma in på ställena, beror också på vart man går ut men nej det brukar aldrig vara problem. Jag skulle rekommendera att bo i West Hollywood då det är i "mitten" kan man säga. Det beror på vart du ska jobba, gå i skolan osv men. Om jag fick välja så skulle jag absolut på i Hancock Park, eller upp i hollywood/beverly hillsen men det är både för långt bort från mitt jobb och skola plus alldeles för dyrt just nu tyvärr. Haha motorvägarna, ja mina vänner här vet att jag inte gillar att köra där så mycket men jag börjar bli bättre nu :)

Hej michaela! Nu är jag på dig igen med en massa frågor,haha! Först och främst undrar jag om engelska/mattetesten man måste göra när man börjar på smc, hur är nivån på dem? skitsvårt? haha! är så jäkla orolig, åtminstone över matten. Sen, vilka kurser kan du rekommendera, någon speciell som är extra kul och intressant? och till sist, hur fick du ditt internship? KRAM
Ingen fara :) nej det var verkligen inte svåra alls, det kan jag lova. Det beror på vad du vill läsa men de klasser jag har varit mest nöjd med är nog color analysis, fashion buying och business communication. Finns så mycket att välja på Santa Monica College. Jag fick mitt internship genom craigslist!

Hur länge har du bott i LA och hur länge planerar du att stanna? Har du någon favoritdel av Los Angeles? Favoritcafé? club? strand? :):):)
Jag har bott här sedan hösten 2008. Planerar att stanna i minst ett år till i alla fall om jag inte får för mig något annat :) Är klar skolan nu i sommar och har sökt för att få jobba här ett år från och med då. Favoritdel oj det finns många men jag älskar att bruncha i Hancock Park (Larchmont området), mysa på Abbot Kinney i Venice, fika på Montana ave Santa Monica, Los Feliz, hika i Runyon Canyon, vintage shoppa i Silver Lake, luncha på Joans on third på 3rd, Melrose, beach häng i Malibu, Robertson blvd Beverly Hills, Rodeo Drive är alltid kul att promenera omkring på och drömma sig bort, alla mysiga restauranger på Beverly blvd här i West Hollywood och delar utav underbara legendariska Sunset blvd. Finns så mycket!! Mitt favoritcafe? Finns massor men jag älskar som sagt Joans on third, Cafe Midi på la brea och alla mysiga fik på Abbot Kinney. Favorit klubb? Oj de ändras hela tiden men jag får nog säga Teddy's i sådana fall :) Favorit strand? Underbara lugna El matador i Malibu helt klart!

Traffar du manga kandisar? Hihi
Ibland så jo. Oftast när man är ute eller på restauranger, fester, cafeer, ibland när man shoppar osv.

Hej, Åh så kul med frågestund...
1. Jag planerar att studera ett år i USA - vad är dina tips och råd man bör tänka på.
2. Väldigt privat fråga - men hur har du rås att vara där borta så länge? Det verkar ju inte som att du är utbytesstudent eller så... Tack för en bra blogg :)
1. :) Tycker absolut att du ska våga och komma hit, jag åkte hit helt ensam och detta har varit bland det bästa jag gjort. Mina tips och råd, hmm ja du.. planera inför resan och läs på om Los Angeles innan du kommer hit. Jag visste bara att jag alltid velat bo här men när jag väl kom hit visste jag ju ingenting om staden, vilket i och för sig gör det mer spännande. Men jag önska jag hade pratat med någon här innan och fått lite info om allt eller läst mer om områden osv så jag visste någonting i alla fall för staden är stor och snurrig i början kan jag lova :)
2. Csn, sparpengar och snälla föräldrar som hjälper mig när det behövs. Det jobbiga här är ju att man inte får betalt för att jobba men efter sommaren hoppas jag på att få det :)

How tall r u? How old r u? What's ur fav place to go out?
157 cm. 24 years old. Palihouse, Bardot, Sunset Marquis and Teddy's :)

hur stor lägenhet bor du i och vad betalar du i hyra? jag har hört att boende är väldigt dyrt i LA....
Jag delar en one bedroom med två tjejer just nu och ja det är väldigt dyrt här i LA om man jämför med hemma i Sverige, därför delar många lägenhet här. Just nu har vi en väldigt billig lägenhet som vi hade tur och hitta och betalar runt 500 dollar per person.

LA är ju känd för att vara en farlig stad, har du märkt av något av detta? :)
Hmm.. jo visst kan det hända saker ibland men inget jag märkt av direkt mycket som tur är, det gäller bara att hålla sig ifrån de skumma områdena helt enkelt. :)

Mer svar kommer imorgon!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

wiihooo

ewe sa...

haha har ionte du olle?:D